Dugnad Rødsandmoen

Hei alle sammen.

Da var første dugnaden på Rødsandmoen kirkegård holdt som planlagt, lørdag 1/6-2013. Det var et strålende vær, og en munter gjeng på 15 voksne og to barn som møtte opp. Både Brattfjord, Vinkenes og Stavfjord var representert og vi kan konstatere at dette ble en både effektiv og hyggelig sammenkomst.

Vi vil gjerne takke til alle store og små som møtte opp og gjorde denne dugnaden til en kjempe suksess. Det var overveldende å se for en innsats alle gjorde, og hvilken arbeidsvilje alle hadde. En stor takk rettes også til Elisabeth Dahl, (Vinkenes) som var pådriver til at denne dugnaden ble et faktum.

Dette var begynnelsen på en ny tradisjon, og vi håper dette blir et samarbeid mellom grendelagene i Brattfjord, Vinkenes, Heldal, Sandbakk og Stavfjorden. Vi håper også at flere og flere setter av første lørdagen i juni til dugnad og hyggelig samvær på kirkegården. Dugnad betyr så mangt, og alle som ikke klarer å bidra med fysisk arbeid er velkommen til å bidra med sosial hygge.

Hovedoppgaven på årets dugnad var rydding og vedlikehold av utearealet på kirkegården, og vi kan si at vi fikk gjort mere enn vi hadde turt å håpe på. I løpet av dagen og innimellom noen hyggelige kaffepauser, ble skog ryddet, gjerdet ble ordnet med nye påler, den ene utedoen malt innvendig og det ble raket, vannet og plantet på kirkegården. Det ble også gjort klart furu- stokker slik at vi forhåpentligvis neste år kan få laget oss noen ute-benker for å sitte på. En flott sosial greie som vi ønsker å gjenta år etter år.

Planer for neste års dugnad er å prøve å få til å skifte taket som begynner å bli dårlig, samt skiftning av gulvåser som er råtne. Dette vil kreve en del materialer som det må jobbes med å prøve å skaffe midler til.

Da vil vi ønske alle en riktig god sommer!

 

HUSK neste års dugnad:

Lørdag 7. juni 2014

 

Med vennlig hilsen

Styret v/Vinkenes grendelag